De ervaring van

Milly Tromp

Even voorstellen…

Mijn naam is Milly. Sinds september 2022 volg ik het traineeship bij KBenP Vernieuw de Overheid. Op dit moment ben ik werkzaam als functioneel beheerder bij de gemeente Purmerend. 

Waarom heb je gekozen voor Vernieuw De Overheid?

Tijdens mijn studie heb ik al enige kennis opgedaan over het onderwerp informatiemanagement. Al die theorie is leuk, maar in de praktijk en bij de overheid werkt het allemaal net even anders dan in een studieboek. Ik wilde dit graag ervaren maar had daarnaast ook de behoefte om begeleid te worden in de start van mijn carrière. Dit is waarom het traineeship mij dan ook aansprak; je wordt binnen een organisatie in het diepe gegooid maar tegelijkertijd is er vanuit KBenP veel kennis en ervaring waar je op terug kunt vallen en mede-trainees met wie je je ervaringen kunt delen.

Traineeship

Het traineeship bestaat voor mij uit 36 uur werkzaam zijn voor de gemeente Purmerend, aanvullend met ongeveer twee keer per maand en opleidingsdag. Binnen de gemeente Purmerend werd ik vanaf het begin begeleid door collega´s en voelde ik mij daar al snel een volwaardig lid van het team.

De opleidingsdagen worden gevolgd met een groep trainees die ongeveer tegelijkertijd begonnen zijn als jij. Dit maakt het leuk om ervaringen met elkaar uit te wisselen en om te sparren over situaties die je tegenkomt in je werk. Vanuit de collega’s van KBenP is er een groot netwerk aan kennis en kunde waar je direct op terug kan vallen. Dit kan erg handig zijn als je tijdens je werk tegen dingen aan loopt, of wanneer er onderwerpen zijn waarover je gewoon wat meer over wilt leren.

 

Ontwikkeling

In de tijd dat ik het traineeship volg merk ik dat ik aan het groeien ben als professional. Het geeft mij de kans om veel te leren over informatiemanagement, maar ook om te ontdekken wat voor uitdagingen binnen dit vakgebied mij het meest aanspreken.

Het traineeship biedt daarnaast de mogelijkheid om regelmatig te evalueren wat voor stappen je als professional al gemaakt hebt en om te kijken waar je jezelf nog wilt verbeteren. Dit is iets waar je de rest van je carrière van kunt profiteren.  

Ook trainee worden bij Vernieuw De Overheid? Neem dan contact op!

Lobke Westra
Senior adviseur
06 28 24 44 23
lobke.westra@kbenp.nl

Sven Blom
Senior adviseur
06 43 36 34 21
sven.blom@kbenp.nl