De ervaring van

Friso Siemensma

Even voorstellen…

Mijn naam is Friso Siemensma. Ik heb in april 2023 mijn master in Cognitieve Psychologie gehaald, en volg sinds november 2023 het traineeship Vernieuw de Overheid. Op dit moment ben ik bezig met het afronden van een nulmetingsonderzoek voor de samenwerkingsorganisatie Meerinzicht. 

Waarom heb je gekozen voor Vernieuw De Overheid?

Toen ik mijn master had afgerond, wilde ik graag aan de slag in de IT, maar zonder direct relevante opleiding kom je daar moeilijk binnen. Eveneens was ik nieuwsgierig naar de overheid. Waar ik dan kon beginnen was de vraag, en hier kon dat. Bij Vernieuw de Overheid zag ik de mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen op IT-gebied en tegelijkertijd ervaring op te doen bij overheidsorganisaties.  

Traineeship

Terwijl je bezig bent met opdrachten is er altijd ondersteuning beschikbaar vanuit KBenP, of dat nou om specifieke vakkennis gaat of advies over een werksituatie. Je doet gedurende het traineeship vaak uiteenlopende opdrachten, en het is erg prettig dat er altijd wel iemand is die met iets soortgelijks ervaring heeft en je daarbij kan helpen. Iedere maand krijg je eveneens een aantal trainingen die bijzonder van pas komen bij je opdrachten, of het nou gaat om informatie- en archiefbeheer of relevante wet- en regelgeving die daarbij komt kijken. 

 

Ontwikkeling

Doordat je direct aan de slag gaat leer je bij KBenP al snel een hoop, en als je ondersteuning nodig hebt kun je altijd bij een van de adviseurs terecht. Door aan de slag te gaan bij verschillende organisaties kom je snel veel nieuwe mensen tegen, en op die manier doe je tijdens het traineeship zowel veel ervaring als contacten op. Met de kennis en ervaring die je opdoet kun je overheidsorganisaties bij allerlei trajecten te hulp staan, en die veelzijdigheid is een hoop waard. 

 

Ook trainee worden bij Vernieuw De Overheid? Neem dan contact op!

Lobke Westra
Senior adviseur
06 28 24 44 23
lobke.westra@kbenp.nl

Sven Blom
Senior adviseur
06 43 36 34 21
sven.blom@kbenp.nl