De ervaring van

Elisa Giling

Even voorstellen…

Mijn naam is Elisa Giling, ik ben inmiddels één jaar functioneel beheer trainee. In dit jaar heb ik al een aantal opdrachten afgerond.

Ik begon bij VNG Realisatie waar ik team ‘grip op informatie’ heb mogen ondersteunen bij hun zoektocht naar nieuwe media. Daarna ben ik functioneel beheerder geweest bij de gemeente Velsen waar ik Djuma beheerde, de afgelopen maanden was ik functioneel beheerder bij de gemeente Den Helder. Ik begon daar eerst bij team omgeving waar ik PowerBrowser beheerder en daarna ging ik over naar xxllnc. Kortom, veel ervaringen rijker in een korte tijd. 

Waarom heb je gekozen voor Vernieuw De Overheid?

Van origine kom ik uit de media wereld, maar ik kwam er na 4 jaar ervaring achter dat ik van mijn hobby mijn werk had gemaakt. Het was tijd om dat terug te draaien. Na een aantal gesprekken met vrienden en kennissen over hun vak trok functioneel beheer mij het meeste aan.

Als iemand die nog geen ervaring had als functioneel beheerder of bij gemeentes kwam ik niet verder dan een sollicitatiebrief opsturen. Deze werden direct opgevolgd met een afwijzing vanwege een gebrek aan kennis, zelfs al stond er in de vacature dat er geen kennis of ervaring vereist was. Mijn gebrek aan ervaring hield mij tegen om te groeien in de richting die ik wel op wil gaan. Via via kwam de traineeship van KBenP op mijn radar. De opdrachtgever weet van mijn gebrek aan ervaring en is bereid mij daarin te ondersteunen.  

Traineeship

De dagen dat je werkt bij de opdrachtgever wordt je niet helemaal losgelaten door KBenP. Je kan ze altijd vragen stellen en het team bied mooie hulp en eens in de 6 weken hebben we een gesprek om te bespreken hoe het gaat. Wat ik erg fijn vind is dat je echt geholpen blijft worden als trainee, maar wel serieus genomen word als een collega.  

Verder krijg je ook nog trainingen om je te helpen ontwikkelen. Deze trainingen komen zeer van pas. Je merkt toch dat je na elke training weer wat sterker in je schoenen zal komen staan. De collega’s hebben verder ook veel verstand van verschillende applicaties, dus vaak kan ik ook bij hun terecht met vragen als de opdrachtgever niet in staat is om te begeleiden.  

Ontwikkeling

Zonder de traineeship van KBenP had ik niet ver kunnen komen in dit vakgebied. Je duikt gelijk de diepte in, maar alleen ben je niet. Ook leer en netwerk je veel. Het is eerst wel spannend om te beginnen, maar het went snel 

 

Ook trainee worden bij Vernieuw De Overheid? Neem dan contact op!

Lobke Westra
Senior adviseur
06 28 24 44 23
lobke.westra@kbenp.nl

Sven Blom
Senior adviseur
06 43 36 34 21
sven.blom@kbenp.nl