De ervaring van

Daan Boonstra

Blog – april 2024 

Deze week sluit ik mijn traineeship bij Vernieuw de Overheid af! Met een korte sabbatical in het vooruitzicht, leek het me het perfecte moment om terug tekijken op de fantastische afgelopen twee jaar.

Tijdens mijn traineeship kreeg ik de kans om als functioneel beheerder twee prachtige projecten uit te voeren. Eerst werkte ik mee aan de implementatie van het zaaksysteem Djuma voor de gemeente Arnhem, gevolgd door de implementatie van xxllnc Zaakgericht voor de gemeente Oss.

Als kersverse functioneel beheerder kon ik direct aan de slag bij de gemeente Arnhem. Binnen enkele weken voerde ik al de meeste taken zelfstandig uit, maar ik kon altijd rekenen op de steun van ervaren adviseurs van KBenP, mede-trainees en een team van ervaren functioneel beheerders. Met deze waardevolle ervaring kon ik naadloos overstappen naar de gemeente Oss en ook daar zelfstandig aan de slag gaan.

In het begin was het wel een uitdaging voor me om te weten waar ik paste op mijn nieuwe werkplek. Het gaat namelijk niet alleen om begrijpen wat je moet doen, maar ook om ontdekken wie je bent op je nieuwe werk. Na een tijdje, als je meer ervaring hebt, begin je te snappen waar je thuishoort. Niet alleen in je job, maar ook als een onderdeel van het grotere plaatje. Uiteindelijk ontdekte ik dat het niet alleen gaat om in een bepaalde rol passen, maar ook om ontdekken wie je echt bent.

Daarnaast is een van de leukste ervaringen het terugkijken op wat ik heb bereikt aan het einde van een project. Het is geweldig om te zien hoe de inzet en toewijding hebben geholpen om doelen te bereiken en echte resultaten te zien. De implementatie die ik deed bij de gemeente Arnhem wordt nu zelfs als voorbeeld gebruikt binnen de organisatie voor nieuwe projecten. Ik vind het enorm motiverend om te weten dat mijn bijdrage een positieve invloed heeft en anderen kan helpen met hun eigen uitdagingen en doelen. Het is bijzonder hoe je als beginnend professional snel vaardigheden kunt ontwikkelen en kennis kunt vergaren door jezelf onder te dompelen in echte projecten.

Met volle overtuiging kan ik zeggen: het is een ongelofelijk leerzame ervaring geweest. Van een onervaren trainee in april 2022 naar nu, sta ik aan het begin van een nieuwe fase met een schat aan ervaringen en een sterke skillset. Ik ben klaar en enthousiast om met vertrouwen aan het volgende hoofdstuk te beginnen.

 

Even voorstellen…

Ik ben Daan Boonstra, 27 jaar oud en sinds juni 2022 ben ik begonnen met het traineeship Vernieuw de Overheid. In februari 2020 behaalde ik mijn bachelorsdiploma Cultureel Erfgoed, maar na mijn studie heb ik ervoor gekozen om een hele andere richting op te gaan en aan de slag te gaan bij KBenP met het traineeship Vernieuw de Overheid

Waarom heb je gekozen voor Vernieuw De Overheid?

Al vanaf kleins af aan ben ik opgegroeid met computers en heb ik een natuurlijke interesse gehad in technologie. Daarnaast geeft het werken met mensen mij enorme energie. Ik vind het geweldig om te zien hoe ik met mijn kennis van systemen en processen mensen kan helpen en ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden. Het combineren van mijn technische en analytische vaardigheden met mijn sociale interactie is voor mij de perfecte match als trainee.

Traineeship

Tijdens het traineeship heb ik een schat aan ervaring opgedaan. Het werken met verschillende mensen uit diverse domeinen en organisaties zorgt er voor dat ik continue wordt uitgedaagd. Als functioneel beheerder ben je constant in contact met gebruikers, dit heeft mijn communicatieve vaardigheden enorm versterkt.

Daarnaast ben je de schakel die ervoor zorgt dat de wensen en behoeften van gebruikers worden vertaald naar bruikbare functionaliteiten in de systemen. Een van de meest bevredigende aspecten van dit werk is het ontvangen van positieve reacties van gebruikers als gevolg van je werkzaamheden.

 

Ontwikkeling

Wanneer je start als trainee sta je er natuurlijk niet helemaal alleen voor. De adviseurs van KBenP hebben mij uitstekend begeleid en waren boden altijd een luisterend oor. De trainingen die je van hen krijgt gaan over actuele vraagstukken in het werkveld. In combinatie met de werkzaamheden die je tijdens het traineeship uitvoert zorgt dit er voor dat je een enorme hoeveelheid kennis vergaard. Daarnaast biedt de mogelijkheid om een richting te kiezen tijdens het traineeship ervoor dat je je eigen toekomst kan gaan vormgeven.

Dankzij het traineeship Vernieuw de Overheid voel ik me zelfverzekerd en goed voorbereid om mijn carrière voort te zetten met een stevige basis en waardevolle connecties!

Ook trainee worden bij Vernieuw De Overheid? Neem dan contact op!

Lobke Westra
Senior adviseur
06 28 24 44 23
lobke.westra@kbenp.nl

Sven Blom
Senior adviseur
06 43 36 34 21
sven.blom@kbenp.nl